'Ik ben blij dat we gepromoveerd zijn, de Jupiler League wordt sterker dan ooit'

'Ik ben blij dat we gepromoveerd zijn, de Jupiler League wordt sterker dan ooit'

17-05-2018 08:50
27

Fortuna Sittard richt zich komend seizoen op handhaving in de Eredivisie. De promovendus zal zich met beperkte financiële middelen veilig moeten zien te spelen. Fortuna ziet de begroting naar alle waarschijnlijkheid verdubbelen, maar heeft dan nog steeds de kleinste begroting van de Eredivisie.

Fortuna-voorzitter Isitan Gün legt in gesprek met de Limburger de doelstelling van de club uit. "Handhaven. Dat is een grote uitdaging. Het uiteindelijke doel is een stabiele eredivisionist zijn. Dat zal een paar jaar kosten om dat te bereiken. Ik ben blij dat we al gepromoveerd zijn, want de eerste divisie wordt komend seizoen sterker dan ooit", legt Gün uit.

Wedden

Meer odds

"Of we klaar zijn voor de stap hogerop? We moeten wel. Had je dit vorig jaar aan FC Twente gevraagd, hadden ze volmondig 'ja' gezegd. En zie nu. Je weet het pas na 34 wedstrijden."

Gün weet niet hoe de begroting van Fortuna eruit gaat zien, maar zegt wel deze waarschijnlijk gaat verdubbelen. "Dat kan ik je pas volgende week definitief vertellen. Ik weet dat ze met de begroting bezig zijn. Maar het zal bescheiden zijn. Afgelopen seizoen was het 2,5 miljoen."