'FC Twente moet zeventien slechtnieuwsgesprekken voeren door degradatie'

'FC Twente moet zeventien slechtnieuwsgesprekken voeren door degradatie'

17-05-2018 09:02
73

FC Twente schrapt op kantoor en in ondersteunde functies zeventien banen. Dat meldt TC/Tubantia op basis van betrouwbare bronnen.

Het regionale medium heeft vernomen dat directeur Erik Velderman het reorganisatieplan naar de ondernemingsraad heeft gestuurd. Bij Twente werken, buiten de spelers, 134 medewerkers, verdeeld over 111 voltijdbanen. Ook in de technische en medische staf gaan er banen verdwijnen. Die mensen krijgen dat spoedig te horen. Twente kan door de degradatie niet anders dan snijden in de kosten.

Wedden

Meer odds

RvC-lid Dennis Schippers geeft uitleg. "Als je zoveel omzet verliest, moet je ingrijpen anders komt de continuïteit van de hele club in gevaar", legt hij uit aan Tubantia. "Voor de medewerkers die het aangaat is dit bijzonder zuur."

De begroting van Twente was vorig seizoen dertig miljoen euro, maar wordt door de degradatie zo'n achttien miljoen euro. De Tukkers hebben momenteel 44 selectiespelers. Ook dat aantal moet flink naar beneden. Verder zijn er spelers in het eerste en tweede elftal van wie het (huur)contract afloopt. Schippers zegt dat Twente in gesprek is met een aantal nieuwe spelers. "Dat ziet er best goed uit."