Groot nieuws uit Nijmegen: NEC en Lijnders met onmiddellijke ingang uit elkaar

Groot nieuws uit Nijmegen: NEC en Lijnders met onmiddellijke ingang uit elkaar

17-05-2018 09:31
86

NEC en trainer Pepijn Lijnders gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. Dat bevestigt de Nijmeegse club donderdagochtend via de officiële kanalen.

Lijnders kwam begin januari met hoge verwachtingen binnen bij NEC, dat hem losweekte bij Liverpool. Op Anfield was hij jarenlang de zéér gewaardeerde assistent van manager Jürgen Klopp. Lijnders kon NEC echter niet aan promotie naar de Eredivisie helpen. De landstitel werd misgelopen en in de play-offs ging het mis tegen FC Emmen. Zijn verblijf in Nijmegen blijft uiteindelijk beperkt tot 135 dagen.

"Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk", verklaart technisch directeur Remco Oversier op de clubsite. "We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld."

NEC en Lijnders zijn 'gezamenlijk tot de conclusie gekomen' dat er geen basis is voor een langere samenwerking. "Ik had met veel drive door willen bouwen, een nieuw echt NEC-team willen vormen maar ik voel dat beter is om weg te stappen en deur te openen voor een nieuwe trainer/coach die het volledige vertrouwen geniet", reageert de trainer zelf. "Het werd uiteindelijk een gevecht tegen onszelf in plaats van een gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen."