Einde van een tijdperk: levende legende Buffon kondigt afscheid aan bij Juventus

Einde van een tijdperk: levende legende Buffon kondigt afscheid aan bij Juventus

17-05-2018 11:40
52

Het hoge woord is eruit: Gianluigi Buffon keept zaterdag tegen Hellas Verona zijn laatste wedstrijd voor Juventus. Dat heeft de legendarische Italiaan bekendgemaakt op een persconferentie.

Buffon (40) vertrekt na zeventien jaar bij Juventus, dat hem in 2001 voor 52 miljoen euro overnam van Parma. Dat is nog steeds het hoogste bedrag dat ooit voor een doelman werd betaald. De legendarische doelman liet op de persconferentie in het midden of hij er helemaal mee ophoudt. De komende dagen gaat Buffon, die schermt met diverse aanbiedingen, nadenken over zijn toekomst.

"Dit is het slot van een prachtige reis", verklaart de geëmotioneerde doelman. "Zaterdag speel ik mijn laatste wedstrijd voor Juventus. Ik was bang om mijn Juventus-periode te eindigen als een speler die over zijn top was. Maar ik ben enorm trots dat ik op veertigjarige leeftijd nog steeds mijn normale niveau haal. Ik zal nog drie dagen nadenken over een eventueel vervolg van mijn carrière."

Buffon veroverde de laatste jaren zeven landstitels en vier Coppa Italia's met Juventus. De Champions League ontbreekt op zijn palmares. In 2006 bleef hij De Oude Dame trouw, ondanks de gedwongen degradatie naar de Serie B. In datzelfde jaar werd de 175-voudig international wereldkampioen met Italië.