Beenhakker: Geen makkelijke jongen, maar dat zijn vaak wel de besten

Beenhakker: "Geen makkelijke jongen, maar dat zijn vaak wel de besten"

17-05-2018 13:32
9

Leo Beenhakker maakte in zijn rijke carrière ontelbaar veel topvoetballers mee. Tussen 2001 en 2003 werkte hij als technisch directeur van Ajax met Zlatan Ibrahimovic, met wie hij het nodige te stellen had.

"Hij had maar één ambitie: slagen als profvoetballer. Zlatan was zelfbewust, al toen hij 19 was", zegt Beenhakker tegen Panorama. "Het was geen makkelijke jongen, maar dat zijn vaak wel de besten. Slagen als voetballer was zijn reddingsboei. Hij slikte niet alles voor zoete koek, maar ik had nooit problemen met hem."

"Soms gaat hij over de grens, maar dat is ook een beetje zijn karakterstructuur. In zijn hart is het een goed en sociaal mens, althans: zo heb ik hem leren kennen. Hij wilde er alles uithalen en dat heeft hij ook wel gedaan, hè."

Ibrahimovic staat bekend om zijn grootspraak. 'Los Angeles, welcome to Zlatan', liet hij bij zijn move naar de Verenigde Staten weten in een paginagrote advertentie. Beenhakker weet niet hoe dat valt bij de rest van de selectie. "Er zullen best medespelers zijn die het een eikel vinden, maar ja, als hij er in het weekend weer twee inschiet... Daar gaat het spelers uiteindelijk om."

"Zolang je maar doet wat je moet doen in het veld. Zlatan slaat weleens door, Cristiano Ronaldo is soms ook vervelend aanwezig, maar die maakt wel het verschil en doet een hoop andere dingen voor het team. Het werkt vaak heel simpel, zodra je samen het veld ingaat, ben je professioneel en laat je je ergernissen achter je en ga je ervoor."