Bosz eerlijk: Het liefste was ik bij Ajax gebleven en helemaal niet weggegaan

Bosz eerlijk: "Het liefste was ik bij Ajax gebleven en helemaal niet weggegaan"

17-05-2018 13:53
120

Peter Bosz was het liefst helemaal niet vertrokken bij Ajax. Dat liet de 54-jarige trainer woensdagavond weten bij FOX Sports. Bosz verliet Ajax kort na de Europa League-finale voor Borussia Dortmund.

"Het liefste was ik bij Ajax gebleven en helemaal niet weggegaan", aldus Bosz. "Wat de Europa League-finale met mijn status zou doen? Daar was ik helemaal niet mee bezig. Ik geloof dat we 59 officiële wedstrijden hebben gespeeld dat seizoen. Er was bijna geen tijd om je dat überhaupt te realiseren. Je zit echt in een tunnel van twee wedstrijden per week."

Bij aankomst in Dortmund merkte Bosz wel dat de weg naar de Europa League-finale wat teweeg had gebracht in het buitenland. "Iedereen heeft het gezien en iedereen heeft ook genoten van de manier van voetballen. Dat begreep ik ook wel van de spelers. We hebben het op onze manier gedaan."

Eén van de hoogtepunten was de zege op Schalke 04 in de kwartfinale. In de kleedkamer ging hij op de foto met de spelers. "Ik probeer na de wedstrijd altijd even een praatje te houden, voordat de jongens naar de pers gaan. Maar dit keer wist ik niet wat ik moest zeggen. Ik stond daar en ik zeg op een gegeven moment: mag ik met jullie op de foto? Nou, dat wilden ze wel."