'Probleem' bij promotie naar Eredivisie: 'Maar daar hebben we alles voor over'

'Probleem' bij promotie naar Eredivisie: 'Maar daar hebben we alles voor over'

17-05-2018 14:28
82

John Bes, algemeen directeur van Almere City, twijfelt geen seconde: hij wil maar wat graag dat zijn club promoveert naar de Eredivisie. In de finale van de play-offs om promotie speelt Almere tegen De Graafschap. 

Zodoende is Almere, dat als negende eindigde dit seizoen, nog maar twee wedstrijden verwijderd van promotie. "Het dringt af en toe wel tot me door, maar ik probeer zoveel mogelijk van dromen weg te blijven", zegt Bes tegen FOX Sports. "Ik probeer het puur zakelijk te zien. Maar mocht het zover komen, dan zal ik mezelf wel een paar keer moeten knijpen om me te realiseren dat het echt is."

Telstar-voorzitter Pieter de Waard noemde promotie eerder een 'probleem' voor kleinere clubs. Financieel en organisatorisch zal er namelijk heel veel moeten veranderen bij promotie naar het hoogste niveau. "Wij hebben er echt alles voor over om dat probleem te creëren. Pieter noemt het een probleem, ik gebruik liever het woord 'uitdaging'. We hebben een heel goed team, daarmee gaan we de klus dan klaren. Geen enkele twijfel mogelijk", aldus Bes. 

Donderdagavond speelt Almere om 20.45 uur thuis tegen De Graafschap, zondag wordt de return gespeeld.