Buffon heeft 'extreem veel spijt' van 'aanval': Dan zou ik hem een knuffel geven

Buffon heeft 'extreem veel spijt' van 'aanval': "Dan zou ik hem een knuffel geven"

17-05-2018 15:00
30

Gianluigi Buffon heeft veel spijt van zijn harde uitlatingen na de Champions League-uitschakeling van Juventus. De Italiaanse doelman fileerde scheidsrechter Michael Oliver, nadat hij er in de slotfase van het kwartfinale-duel met Real Madrid in Buffons ogen een potje van maakte.

Oliver besloot destijds Real Madrid een immens belangrijke penalty toe te kennen, waarna Buffon uit zijn slof schoot. De Juventus-goalie, die na dit seizoen vertrekt uit Turijn, kreeg voor zijn reactie ook nog een rode kaart. Na afloop was Buffon nog altijd furieus en zei onder meer: "Als je niet het karakter hebt om een wedstrijd als deze te fluiten, kun je beter met je vrouw en kinderen op de tribune gaan zitten met een Sprite en zakje chips."

Nu komt de voormalig Italiaans international terug op die uitspraken. "Een paar dagen later realiseerde ik mij dat ik over de schreef ben gegaan, het was overduidelijk. Ik heb er extreem veel spijt van, ook omdat ik 23 jaar Champions League nooit een rode kaart heb gekregen of ben geschorst", zegt Buffon op een persconferentie.

"De dagen erna kreeg ik spijt van mijn 'aanval' op de scheidsrechter. Hij is ook maar een mens en bovendien heeft hij een zeer moeilijke baan. Als ik hem twee dagen later weer had gezien, had ik Oliver een knuffel gegeven en mijn excuses aangeboden. Maar ik zou ook zeggen dat hij misschien iets milder had moeten zijn voor ons. Niets meer en niets minder", aldus Buffon. 

Lees ook: Einde van een tijdperk: levende legende Buffon kondigt afscheid aan bij Juventus