'Weet dat mensen gaan klagen, maar hij heeft kwaliteiten om Brands op te volgen'

'Weet dat mensen gaan klagen, maar hij heeft kwaliteiten om Brands op te volgen'

17-05-2018 15:30
23

Berry van Aerle denkt dat John de Jong een geschikte opvolger van Marcel Brands is. Nu Brands per 1 juni naar Everton vertrekt is De Jong naar voren geschoven om, samen met Phillip Cocu en Frank Arnesen, de taken over te nemen. 

"John de Jong loopt al acht jaar mee met Marcel Brands", zegt ex-PSV'er Berry van Aerle tegen Omroep Brabant. "Hij is al een tijdje de rechterhand van Brands als hoofdscout, dus hij weet wel wat de taken zijn van de technisch directeur." Na de zomerse transferperiode gaat PSV evalueren, waarna een definitieve beslissing wordt genomen over de opvolging van Brands. 

Van Aerle is ervan overtuigd dat De Jong, al jaren hoofd scouting van de Eindhovense club, een geschikte kandidaat is. "Maar hij moet het zelf ook wel willen, het ligt eraan waar zijn ambities liggen. Het is natuurlijk een voordeel dat John al jaren meeloopt met Brands. Ik weet nu al dat mensen weer gaan klagen over het feit dat hij onervaren is, maar iedereen moet de kans krijgen en ik denk dat De Jong daar de kwaliteiten voor heeft", aldus Van Aerle.