VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: liefst zes PSV'ers, twee keer Ajax

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: liefst zes PSV'ers, twee keer Ajax

18-05-2018 14:00
82

Het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar is bekend. De laatste twee weken hebben de bezoekers van VoetbalPrimeur ruim 55.000 stemmen uitgebracht op de favorieten voor het beste team van dit seizoen.

Per positie waren we op zoek naar de beste spelers van dit Eredivisie-seizoen. Ook de trainers deden mee in de verkiezing. Uiteindelijk zijn we door jullie stemmen tot de volgende namen gekomen. Belangrijk detail: in deze editie zijn er wél spelers buiten Ajax en Feyenoord geselecteerd. Vorig seizoen leverde Ajax vier en Feyenoord zelfs zeven spelers, plus de trainer.

Doelman: Jeroen Zoet (PSV) - 51%
Het ging tussen twee doelmannen: Jeroen Zoet en André Onana. Beiden gingen lang gelijk op, maar de laatste dagen nam Zoet ruim afstand, waardoor hij met meer dan de helft van de stemmen (51 procent) de plek onder de lat verovert. Lars Unnerstall, Marco Bizot en Diederik Boer eindigden niet op de finishfoto.

Rechtsback: Santiago Arias (PSV) - 51%
Met exact hetzelfde percentage als Zoet is Arias de rechtsback in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Geef de bezoekers een ongelijk. Arias was een belangrijke pijler onder het succes van PSV, dat de derde landstitel in vier jaar pakte. Jonas Svensson en Denzel Dumfries eindigden op gepaste afstand, met respectievelijk 20 en 21 procent.

Linksback: Angeliño (NAC Breda) - 38%
De strijd om de linksbackpositie was een stuk spannender. Angeliño moest in de achtervolging bij Nicolás Tagliafico, ging de Ajacied voorbij en is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen: 38% om 31%. De linksback van NAC is één van de twee spelers buiten de traditionele top-drie in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Centrale verdediger: Matthijs de Ligt (Ajax) - 47%
De beste centrale verdediger van het seizoen is volgens jullie De Ligt. Achttien jaar, korte tijd aanvoerder van Ajax, basisklant bij Oranje en gewild door grootmachten uit Engeland, Duitsland en Spanje: wát een speler. In zijn eerste volledige Eredivisie-seizoen bewees De Ligt dat hij het grootste talent van Nederland is.

Centrale verdediger: Daniel Schwaab (PSV) - 28%
Op gepaste afstand van De Ligt, maar niet minder verdiend: Schwaab, met 28 procent van de stemmen. Na een moeizame start is de Duitser een baken van rust in de PSV-defensie. Met zijn ervaring, sobere manier van verdedigen en leiderscapaciteiten is Schwaab dit seizoen goud waard geweest. Guram Kashia is de best of the rest met zeven procent.

Controleur: Karim El Ahmadi (Feyenoord) - 32%
Met het kleinste verschil mogelijk is El Ahmadi volgens jullie de beste controlerende middenvelder van het seizoen. De Feyenoord-captain, vorig jaar ook opgenomen in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar, eindigt met één procent voorsprong op PSV'er Jorrit Hendrix. Ook Fredrik Midtsjo (22 procent) deed leuk mee.

Aanvallende middenvelder: Marco van Ginkel (PSV) - 30%
Met liefst veertien doelpunten stond Van Ginkel aan de basis van het kampioenschap van PSV. Daar wordt de aanvoerder voor beloond. Met 30 procent van de stemmen is hij de beste aanvallende middenvelder van de Eredivisie.

Aanvallende middenvelder: Hakim Ziyech (Ajax) - 25%
Aan de zijde van Van Ginkel staat Ziyech. De Ajacied won de VP Award 2018 met liefst 54 procent van de stemmen, maar moet het in deze verkiezing doen met 25 procent. Het is desondanks ruim voldoende om voor Tonny Vilhena en Mason Mount te eindigen.

Rechtsbuiten: Alireza Jahanbakhsh (AZ) - 55%
De MVP van de Eredivisie en daarom een logische keuze voor het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Jahanbakhsh was dit seizoen goed voor 21 doelpunten en 12 assists. Met 55 procent van de stemmen was de AZ-aanvaller een maatje te groot voor Steven Berghuis en David Neres.

Linksbuiten: Hirving Lozano (PSV) - 64%
Het hoogste percentage van de héle verkiezing is voor Lozano: 64 procent van de stemmers koos voor de Mexicaanse snelheidsduivel. Met zeventien goals en acht assists leverde een grote bijdrage aan de PSV-titel. Bryan Linssen is met 18 procent van de stemmen de nummer twee, nog voor Justin Kluivert.

Spits: Fran Sol (Willem II) - 38%
Misschien wel de grootste verrassing in het elftal: Sol. De Spanjaard deed het vorig seizoen ook al aardig, maar verlegde zijn grenzen dit seizoen en kwam uit op 16 doelpunten in 32 competitiewedstrijden. Hij krijgt van jullie de voorkeur boven Luuk de Jong en Wout Weghorst.

Trainer: Phillip Cocu (PSV) - 37%
Het kon er eigenlijk maar één zijn. Cocu is door de VoetbalPrimeur-bezoekers met overmacht verkozen tot beste trainer van het seizoen. De PSV-coach kreeg 37 procent van de stemmen en bleef daarmee ver voor Giovanni van Bronckhorst (21 procent), Mitchell van der Gaag (14 procent) en John van den Brom (13 procent).