Ten Hag doet beroep op selectie: 'Dat hebben we in een groepsgesprek gezegd'

Ten Hag doet beroep op selectie: 'Dat hebben we in een groepsgesprek gezegd'

17-05-2018 15:42
76

Erik ten Hag hoopt zijn selectie intact te kunnen houden deze zomer, maar realiseert zich ook dat het vertrek van een aantal spelers niet tegen te houden is. Een beperkt aantal vertrekkers is op te vangen, aldus de Ajax-trainer. 

"Drie is te doen", doelt Ten Hag in gesprek met Ajax Life over het aantal uitgaande transfers deze zomer. "Dan heb ik het niet over drie van elf basisspelers, maar drie uit de eerste vijftien selectiespelers. Dat is op te vangen. Helemaal bij Ajax met die talentenfabriek. Het mooist is eigenlijk als je twee transfers doet."

Nick Viergever en Amin Younes vertrekken sowieso uit Amsterdam, terwijl de kans dat met name Hakim Ziyech en Justin Kluivert vertrekken aanzienlijk is. "Dat is aan de directie. Als er morgen een club uit de top-vijf van Europa komt en die legt een astronomisch bedrag neer, waar blijf je dan? Welke druk ontstaat er dan?", vraagt Ten Hag zich hardop af.

Toch heeft de trainer goede hoop dat een Amsterdamse leegloop kan worden voorkomen. "Wij hebben de spelers in een groepsgesprek geprobeerd duidelijk te maken dat we op een gezamenlijke missie zijn om Ajax weer succesvol te laten zijn. We willen een team bouwen."