Vitesse strikt tweede aanwinst en speelt in op mogelijk vertrek Miazga en Kashia

Vitesse strikt tweede aanwinst en speelt in op mogelijk vertrek Miazga en Kashia

Gepubliceerd: donderdag 17 mei 2018 om 16:09do 17-05-2018 om 16:09

Vitesse heeft zich versterkt met Rasmus Thelander. De 26-jarige Deen komt transfervrij over van het Zwitserse FC Zürich. Hij tekent in Arnhem een contract voor drie seizoenen, meldt de Gelderse club.

Thelander, een voormalig Deens jeugdinternational, is een 1.91 meter lange centrale verdediger. Met zijn komst speelt Vitesse in op een vertrek van Chelsea-huurling Matt Miazga. Bovendien heeft aanvoerder Guram Kashia een vertrekwens. De Georgiër wil een laatste avontuur aangaan.

"De positie centraal in de verdediging was voor ons een belangrijke plek om ons te versterken", vertelt technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse op de clubsite. "Rasmus hebben we verschillende keren in actie gezien. Hij is fysiek sterk, heeft kopkracht en een winnaarsmentaliteit. Rasmus is een welkome aanvulling in onze selectie."

Thelander speelde eerder in eigen land op het hoogste niveau bij Aalborg. Met die club won hij een landstitel en de nationale beker. In het buitenland deed hij naast Zürich ervaring op bij de Griekse topclub Panathinaikos. Thelander is de tweede zomeraankoop van Vitesse. Eerder legde de club al Khalid Karami vast. Hij komt transfervrij over van Excelsior.

"De Eredivisie staat in Denemarken goed aangeschreven", laat Thelander weten. "Niet voor niets hebben veel Denen een mooie periode gehad in Nederland. De faciliteiten en de ambitie van de club spreken mij aan. Ik zie mijn transfer naar Vitesse als een volgende stap in mijn carrière."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws