Kashia: 'Man, deze jongen is briljant. Veel talenten gezien, maar hij is de beste'

Kashia: 'Man, deze jongen is briljant. Veel talenten gezien, maar hij is de beste'

17-05-2018 16:46
53

Guram Kashia denkt dat Mason Mount de meest talentvolle Chelsea-huurling is die ooit heeft rondgelopen bij Vitesse. De Georgiër zag in acht seizoenen talloze talenten van de Londense club voorbij komen in Arhem.

"Man, deze jongen is briljant", zegt Kashia in De Telegraaf. "In het begin van het seizoen zag ik hem als een klein jochie bij ons op de training. Ik vond hem goed en zag dat hij een slimme speler was, maar dacht dat hij nog te jong was. Ik had nooit gedacht dat hij zo vooruit zou gaan."

"Ik heb heel goede talenten gezien, maar Mason is wel de beste", vervolgt de Vitesse-aanvoerder. "Traoré bijvoorbeeld was geweldig, maar bij hem ging het in anderhalf jaar stapje voor stapje. Wat deze jongen voor elkaar krijgt in één seizoen… Alsof hij ineens vijftig procent verbeterd is."

Mount verkeert nog in onwetendheid over zijn toekomst. "Na het seizoen ga ik met Chelsea om de tafel en hoor ik wat hun plannen zijn. Voor mij is alles nog open: nog een jaar Vitesse, terugkeren naar Chelsea om voor mijn kans te gaan of de verhuur aan een andere club. Uiteindelijk is het mijn doel om voor het eerste van Chelsea te spelen. Dat is al zo sinds ik als 6-jarige bij Chelsea kwam."

Overigens mist Mount de return tegen FC Utrecht in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De middenvelder kreeg een gele kaart tijdens het eerste duel (3-2) en is daardoor geschorst.