Wenger schuift mogelijke opvolger naar voren: 'Hij is een van de favorieten'

Wenger schuift mogelijke opvolger naar voren: 'Hij is een van de favorieten'

Gepubliceerd: donderdag 17 mei 2018 om 17:11do 17-05-2018 om 17:11

Arsène Wenger heeft Mikel Arteta naar voren geschoven als zijn mogelijke opvolger bij Arsenal. De Franse manager is ervan overtuigd dat de Spanjaard de kwaliteiten heeft om succesvol te zijn met The Gunners.

De voormalig middenvelder lijkt de belangrijkste kandidaat om de nieuwe manager te worden in het Emirates Stadium. "Hij heeft er de kwaliteiten voor en ik denk ook dat hij een van de favorieten is voor de job", zegt Wenger, die na 22 jaar afscheid nam van Arsenal, tegen BeIN Sports. "Hij was als speler al een leider, hij houdt van het spel en hij kent de club goed. Hij weet wat belangrijk is voor Arsenal, dus waarom zou hij het niet kunnen?"

De 36-jarige Arteta sloot zijn spelersloopbaan af bij Arsenal en werd vervolgens assistent van Pep Guardiola bij Manchester City. Hoewel hij de favoriet is om Wenger op te volgen, hebben de Londenaren ook Thierry Henry uitgenodigd voor een gesprek over een mogelijke terugkeer, meldt Sky Sports. Om wat voor functie het gaat, is niet duidelijk. Henry is nu nog assistent-bondscoach van België.

Poll

Wie moet Arsène Wenger opvolgen?

(1075 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws