Ajax-talent verrassend op reservelijst Marokko voor WK; geen Labyad en Ayoub

Ajax-talent verrassend op reservelijst Marokko voor WK; geen Labyad en Ayoub

17-05-2018 17:16
43

De Marokkaanse voetbalbond heeft de 23-koppige selectie voor het WK in Rusland naar buiten gebracht. Uit de Eredivisie zijn Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat opgeroepen door bondscoach Hervé Renard.

Zeer verrassend is de naam van Noussair Mazraoui op de reservelijst van Marokko. Het twintigjarige multifunctionele talent van Ajax kreeg in de laatste weken van het seizoen veel speeltijd van trainer Erik ten Hag en wordt daarvoor beloond op de drie namen tellende reservelijst. Zij maken nog kans op het WK wanneer iemand geblesseerd afhaakt.

Minder goed nieuws is er voor Zakaria Labyad, Mimoun Mahi, Yassin Ayoub en Nasser El Khayati. Zij hebben geen uitnodiging gekregen en staan ook niet op de reservelijst. Met Manuel da Costa (ex-PSV), Nordin Amrabat (ex-VVV en -PSV) en Mbark Boussoufa (ex-Ajax) zijn er wel drie spelers geselecteerd met een verleden in Nederland. 

Marokko neemt het in Groep B op tegen Iran, Portugal en Spanje. Op 15 juni komt het land voor het eerst in actie, Iran is dan de tegenstander.