'Gerrard wil nieuwe aanvallers en mikt op Engelse routinier en Vitesse-bekende'

'Gerrard wil nieuwe aanvallers en mikt op Engelse routinier en Vitesse-bekende'

17-05-2018 18:50
9

Steven Gerrard wil meteen een slag slaan als nieuwe manager van Rangers FC. De voormalig middenvelder van Liverpool heeft zijn zinnen gezet op Jermain Defoe en Dominic Solanke.

Volgens The Daily Record moeten de twee komend seizoen de voorhoede gaan vormen van Rangers. Defoe, in zijn carrière goed voor 163 goals in de Premier League, staat momenteel onder contract bij AFC Bournemouth. Omdat de inmiddels 35-jarige aanvaller nog een tweejarig contract heeft en waarschijnlijk te duur is om over te nemen, hoopt Gerrard hem te huren.

Datzelfde geldt voor Solanke. Gerrard hoopt zijn connecties bij Liverpool te gebruiken en manager Jürgen Klopp ervan te overtuigen om de twintigjarige Engelsman ervaring op te laten doen bij de Schotse topclub. Solanke komt op Anfield nauwelijks aan de bak door de concurrentie van het supertrio Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané.

De Champions League-finalist nam Solanke vorig jaar zomer over van Chelsea. In het seizoen 2015/'16 speelde de aanvaller op huurbasis voor Vitesse.