Ajax onderhandelde over Kluivert-transfer: Ik hoorde dat op het laatste moment

Ajax onderhandelde over Kluivert-transfer: "Ik hoorde dat op het laatste moment"

17-05-2018 19:35
94

De beslissing van Justin Kluivert om zijn contract bij Ajax niet te verlengen is mede vanwege de vele trainerswissels die de Amsterdammers in een jaar tijd hebben doorgevoerd. Kluivert kreeg in een jaar tijd te maken met Peter Bosz, Marcel Keizer en Erik ten Hag.

"Ajax wisselt makkelijk van trainers. Ze krijgen niet echt een kans", legt Kluivert uit aan de Volkskrant. "Je merkt aan onze trainer dat hij zich niet echt op zijn gemak voelt. Dat zag je ook bij Marcel Keizer. Dat voelen jongens. Je ziet het aan hoe trainers zich gedragen, hoe ze zich uiten, ook in de pers. Het voelt onstabiel."

Zaakwaarnemer Mino Raiola liet Kluivert weten dat hij begin dit seizoen Davinson Sanchez achterna kon gaan naar Tottenham Hotspur. Sanchez verkaste voor 45 miljoen euro, Kluivert zou voor twintig gaan. Maar de Ajacied wilde helemaal niet naar Tottenham. 

Kluivert kreeg dat pas laat te horen. "Ik hoorde dat op het laatste moment. Dat zegt niets over Ajax, maar wel over de mensen in de club. Ergens was het lachen. Je ziet hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Als je iets hoger komt, lijkt het een spel. Ze doen wat ze willen. Dat gevoel krijg ik nu weer: ze doen wat zij willen."

Lees ookKluivert stuurt aan op vertrek bij Ajax: "Ik voel me onder druk gezet"