Zwak Sparta overleeft storm van Emmen; VAR eist hoofdrol op

17-05-2018 20:22
33

De eerste wedstrijd tussen FC Emmen en Sparta heeft geen winnaar opgeleverd. In de eerste finale van de play-offs hielden beide ploegen elkaar in een aantrekkelijke wedstrijd op een 0-0 gelijkspel.

Sparta leek Emmen in de openingsfase ondersteboven te lopen, maar de Jupiler League-club overleefde de eerste storm van de Kasteelclub. Na tien minuten spelen was de ploeg van Dick Lukkien gelijkwaardig aan Sparta. Sterker nog, Emmen kreeg even later zelfs de beste kansen om op een 1-0 voorsprong te komen. Leonard Nienhuis stond een aantal keren in de weg en de Emmen-spelers hadden pech.

Emmen deed zeker niet onder voor Sparta, dat het in fases van de wedstrijd moeilijk had om het hoofd boven water te houden. Scheidsrechter Lindhout weigerde Sparta in de tweede helft een strafschop te geven toen Stijn Spierings opzichtig naar de grond werd getrokken. Ook na het bekijken van de beelden en het inschakelen van de videoscheidsrechter besloot de arbiter om Spierings géén strafschop toe te kennen, daar waar dat wel had gemoeten.

Even later miste Robert Mühren een grote kans namens Sparta. In de slotfase maakte Emmen de grootste aanspraak op de zege. Het was minutenlang alarmfase 1 bij de Rotterdammers, die geluk hadden dat Emmen slordig met de kansen omging. Sparta kwam er nog nauwelijks aan te pas en had grote moeite met de druk van Emmen. De Kasteelclub creërde zelf geen enkele kans meer.

Ook in de absolute slotfase had Emmen nog een doelpunt kunnen maken, maar dat was de Jupiler League-club niet gegund. Komende zondag treffen beide ploegen elkaar opnieuw in Rotterdam. De winnaar gaat naar de Eredivisie.