Verrassende Franse WK-selectie: Deschamps negeert sterren van Man U en PSG

Verrassende Franse WK-selectie: Deschamps negeert sterren van Man U en PSG

17-05-2018 20:53
40

Didier Deschamps heeft de 23-koppige Franse selectie bekendgemaakt. De Franse bondscoach heeft verrast door een groot aantal grote namen niet mee te nemen naar Rusland.

Dimitri Payet speelde woensdag met Olympique Marseille de verloren Europa League-finale tegen Atlético Madrid (3-0) en moest nog voor de rust geblesseerd van het veld af. Het is niet bekend of Deschamps geen beroep doet op Payet vanwege zijn blessure. Naast Payet zijn ook Karim Benzema, Anthony Martial, Alexandre Lacazette, Wissam Ben Yedder, Kingsley Coman, Andre-Pierre Gignac, Adrien Rabiot en Aymeric Laporte niet opgeroepen door Deschamps.

Een aantal van hen staat wel op de reservelijst, waaronder Martial, Lacazette en Coman. Opvallend genoeg zijn Lucas Hernandez, Steven N'Zonzi en Florian Thauvin wél opgeroepen. De kans bestaat echter dat een aantal spelers die op de reservelijst staan alsnog wordt opgeroepen door Deschamps. Dat hangt onder meer af van blessures.

Frankrijk is op het WK een van de topkandidaten om het toernooi te winnen. De Fransen verloren in 2016 de EK-finale van Portugal. Deschamps neemt het over een maand in de groepsfase van het WK op tegen Australië, Peru en Denemarken.