Oranje O17 verslaat gastland Engeland en plaatst zich knap voor EK-finale

17-05-2018 21:53
43

Het Nederlands elftal O17 heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van het EK in Engeland. Gastland Engeland werd, net als maandag tegen Ierland, na strafschoppen verslagen.

Afgelopen maandag plaatste Oranje O17 zich voor de halve finale door Ierland na strafschoppen uit te schakelen (1-1 in reguliere speeltijd). Ook gastland Engeland bleek een taaie tegenstander voor de ploeg van Kees van Wonderen. De Engelsen waren in de eerste helft beter dan de Oranjehemden en kregen voor de rust twee grote kansen om op voorsprong te komen. Oranje kon daar weinig tegenover stellen.

Ook in de tweede helft kreeg Engeland kansen, maar kreeg ook Oranje kansen. Nadat Nederland in de blessuretijd een levensgrote kans liet liggen, floot de scheidsrechter na 83 minuten spelen (2x 40 minuten plus drie minuten blessuretijd) voor het einde van de wedstrijd en het begin van de strafschoppenserie.

Net als tegen Ierland opende Wouter Burger (Feyenoord) de strafschoppenserie. De middenvelder was, net als maandag, trefzeker. Mohamed Ihattaren (panenka), Ramon Hendriks, Elayis Tavsan en Jurriën Timber scoorden hun penalty's namens Nederland, maar ook de leeftijdsgenoten van Engeland bleven koel: 5-5.

Nadat Quinten Timber zijn penalty binnen schoot, keerde Joey Koorevaar (Feyenoord) de strafschop van Folarin Balogun. Daardoor neemt de ploeg van Van Wonderen het zondag in de finale op tegen Italië, dat eerder op de dag met 2-1 wist te winnen van België.