De Gelderlander: vier topkandidaten voor NEC na ontslag van Lijnders

De Gelderlander: vier topkandidaten voor NEC na ontslag van Lijnders

18-05-2018 07:38
25

Dagblad de Gelderlander schuift vier 'topkandidaten' naar voren bij NEC na het ontslag van Pepijn Lijnders. Een van hen is Jurgen Streppel (sc Heerenveen).

Donderdag werd bekend dat Lijnders al na minder dan een half jaar zijn biezen moet pakken na een teleurstellende tweede seizoenshelft. Technisch directeur Remco Oversier richtte afgelopen winterstop al het vizier op Jack de Gier van Almere City, maar zijn club hield hem toen aan zijn contract. De Gelderlander schrijft dat De Gier NEC goed kent, maar dat de kans klein is dat hij de nieuwe trainer wordt als hij met Almere City promotie naar de Eredivisie weet te bewerkstelligen.

Volgens de ochtendkrant is Streppel al een aantal keren gesignaleerd in De Goffert. Naar eigen zeggen niet om te onderhandelen over de functie van trainer, maar om een speler van NEC te bekijken. Streppel is momenteel clubloos na twee seizoenen bij Heerenveen. Streppel weet wat het is om te promoveren naar de Jupiler League, want met Willem ll deed hij dat twee keer.

De Gelderlander schuift ook Darije Kalezic en Mario Been naar voren. Kalezic heeft net als Streppel geen club en was afgelopen zonder in Nijmegen bij het duel met FC Emmen op uitnodiging van technisch commissaris Leen Looyen. De trainerspositie is volgens Kalezic niet ter sprake gekomen. Been liet onlangs al weten dat hij interesse heeft in een terugkeer naar NEC. Het is niet bekend of de vier trainers ook daadwerkelijk in beeld zijn.