Boos Sparta belde met de KNVB: 'Dit gaan wij niet langer accepteren'

Boos Sparta belde met de KNVB: 'Dit gaan wij niet langer accepteren'

18-05-2018 07:55
54

Sparta heeft na de wedstrijd tegen FC Emmen contact gezocht met de KNVB om de onvrede over de beslissing van scheidsrechter Allard Lindhout te bespreken. Lindhout bestrafte een overtreding op Sparta-speler Stijn Spierings niet, ook niet na het zien van de videobeelden. Dat had wel gemoeten.

"Na de wedstrijd heb ik contact gezocht met Jan Bluyssen (manager competitiezaken, red.) en Gijs de Jong (operationeel directeur betaald voetbal, red.). Zij zijn degenen die daar het eerste aanspreekpunt voor zijn", zegt Sparta-directeur Manfred Laros tegen RTV Rijnmond.

"Na zo'n wedstrijd ga je ook naar alle beelden kijken en krijg je alle commentaren mee. Dan word je boos. Niet teleurgesteld, maar boos. Boos omdat de middelen er zijn om de juiste beslissing te nemen. Dat moet je kwijt. Iedereen doet dat op zijn manier en ik op mijn manier. Namens de club heb ik duidelijk gemaakt dat wij dit niet langer gaan accepteren."

De KNVB heeft excuses aangeboden aan Sparta. "Ze begrijpen het. De wedstrijd is niet terug te draaien, maar ik vind dat je soms wel een signaal af kunt geven. Uiteindelijk ontvang je excuses aan de club en supporters. Ik denk dat dat het minste is wat wij moeten ontvangen. Dat is het ook enige wat ik vraag. Ik wil begrip voor wat er gebeurd is. Uiteindelijk verwacht je excuses, die er ook zijn gekomen."