Koeman maakt definitieve Oranje-selectie bekend: Elia, Kongolo én debutant

Koeman maakt definitieve Oranje-selectie bekend: Elia, Kongolo én debutant

18-05-2018 12:04
92

Ruud Vormer maakt voor het eerst deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Ook Eljero Elia en Terence Kongolo zitten erbij. Bondscoach Ronald Koeman heeft in totaal 25 spelers opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Slowakije en Italië.

Vormer maakt zijn debuut in de Oranje-selectie. Hij heeft een goed seizoen achter de rug bij de Belgische kampioen Club Brugge en wordt daarvoor beloond door Koeman. Elia (Istanbul Basaksehir) en Kongolo (Huddersfield Town/AS Monaco) maken na een lange absentie hun rentree in de definitieve selectie. Elia speelde in november 2012 zijn laatste interland. Voor Kongolo is het bijna drie jaar geleden.

De opvallendste afwezige in de selectie van Koeman is Justin Kluivert. De Ajacied is gepasseerd en moet naar Jong Oranje. Ook Marco Bizot (AZ) en Guus Til (AZ) hebben de laatste schifting niet overleefd. Namens Ajax zijn Matthijs de Ligt en Donny van de Beek opgeroepen, terwijl PSV door de blessures van Luuk de Jong en Steven Bergwijn maar één speler levert: Jeroen Zoet. Met Tonny Vilhena en Steven Berghuis heeft Feyenoord twee internationals.

De Oranje-selectie meldt zich op zaterdag 26 mei in Zeist voor de twee interlands. Op 31 mei is eerst Slowakije de tegenstander in Stadion Antona Malatinského in Trnava, waar om 20.45 uur wordt afgetrapt. De ploeg vertrekt daarna naar Italië, waar maandag 4 juni in het Allianz Stadium de ontmoeting met de Azzurri wacht. De aftrap in Turijn is eveneens om 20.45 uur.

De volledige selectie:

Doel: Jeroen Zoet (PSV), Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen)

Verdediging: Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Daryl Janmaat (Watford), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Matthijs de Ligt (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Aké (Bournemouth), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Terence Kongolo (Huddersfield Town)

Middenveld: Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Daley Blind (Manchester United), Kevin Strootman (AS Roma), Donny van de Beek (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge)

Aanval: Ryan Babel (Beşiktaş), Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Eljero Elia (Başakşehir), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wout Weghorst (AZ)