FC Utrecht strikt 'rasvoetballer' voor vier seizoenen: Bijzonder veel kwaliteit

FC Utrecht strikt 'rasvoetballer' voor vier seizoenen: "Bijzonder veel kwaliteit"

18-05-2018 12:52
54

Simon Gustafson mag zich officieel speler van FC Utrecht noemen. De nummer van de Eredivisie bevestigt vrijdag dat de Zweedse middenvelder overkomt van Feyenoord.

Gustafson heeft bij Utrecht een contract tot medio 2022 ondertekend. De Domstedelingen doen geen mededelingen over de transfersom, maar volgens De Telegraaf is er één miljoen euro gemoeid met de deal. Gustafson had bij Feyenoord geen perspectief en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Roda JC.

"Met Simon halen we een speler in huis die over bijzonder veel kwaliteit beschikt", reageert Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken in Utrecht, op de clubsite. "Hij heeft de kwaliteiten om beslissend te zijn in wedstrijden met zijn scorend vermogen en creativiteit."

"Simon is een rasvoetballer, die na een sterk seizoen bij Roda JC Kerkrade zichzelf graag wil bewijzen en doorontwikkelen bij FC Utrecht. We zijn ervan overtuigd dat Simon voor ons een meerwaarde is en kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking", aldus Zuidam.

Gustafson speelde voor Fässbergs IF en BK Häcken, voordat hij in 2015 neerstreek bij Feyenoord. Afgelopen seizoen maakte hij op huurbasis bij Roda JC tien doelpunten. FC Utrecht versterkte zich deze week ook al met Joris van Overeem en Leon Guwara.