Platini geeft gemanipuleer tijdens WK 1998 toe: 'Was voor de loting al bepaald'

Platini geeft gemanipuleer tijdens WK 1998 toe: 'Was voor de loting al bepaald'

18-05-2018 14:46
64

Michel Platini geeft toe dat er gesjoemeld is met het WK van 1998 in Frankrijk. Het is nooit de bedoeling geweest dat het gastland het al vroeg op zou nemen tegen topfavoriet Brazilië, uit angst voor een vroege uitschakeling. Platini onthult dat er 'kleine trucjes' zijn uitgehaald. 

Het was de bedoeling dat Frankrijk en Brazilië elkaar in de eindstrijd zouden treffen. "We hadden voor de loting van het WK bepaald dat Frankrijk en Brazilië in de groepen A en C zouden komen, zodat wanneer ze hun groepen zouden winnen elkaar niet voor de finale tegen zouden komen", zegt Platini, voormalig voorzitter van de UEFA, tegen France Bleu.

Platini zegt dat dit soort dingen vaker gebeurt bij het organiseren van een WK. "Je gaat als gastheer niet zes jaar lang een WK voorbereiden om je land in de kwartfinale tegen de topfavoriet te laten spelen. En Frankrijk is echt niet het enige land waarin dit is gebeurd. Het gebeurt namelijk altijd... Een finale tussen Frankrijk en Brazilië was de droom van iedereen." Frankrijk won de finale van Brazilië. De Brazilianen waren in de halve finale te sterk voor het Nederlands elftal.