Weghorst: 'Hoffenheim is geïnteresseerd, maar lijkt erop dat hij het is geworden'

Weghorst: 'Hoffenheim is geïnteresseerd, maar lijkt erop dat hij het is geworden'

18-05-2018 16:08
38

TSG Hoffenheim is een van de geïnteresseerde clubs die Wout Weghorst nadrukkelijk volgt. Of de Bundesliga-club nog steeds interesse heeft, is de vraag. De club trok eerder deze week een andere spits aan. Weghorst vertelt dat bij RTV Oost.

"Hoffenheim is geïnteresseerd", zegt de spits. "Twee dagen geleden hebben ze wel al een spits gekocht. Dus ik denk dat dat op een lager pitje staat. Ik wist dat ik daar op een topdrie-lijstje stond. Het lijkt er dus op dat hij het is geworden."

Weghorst weet dat hij niet voor een schijntje mag vertrekken uit Alkmaar. "Ik ben gewoon speler van AZ. Ik ben niet meer goedkoop, zo is het ook. Als ik links en rechts de bedragen hoor, is dat een hoop geld. Er zal wel een club moeten komen die dat betaalt", zegt Weghorst.

"Er zijn twee clubs uit Duitsland die me al een jaar, anderhalf jaar volgen. Er is nog een andere club. Hannover? Dat maakt niet uit. Er zijn gesprekken geweest. Daar gaat een hele tijd overheen. Met scouting, gesprekken met management, wat voor persoon is het? Nu is de tijd aangebroken dat ook het financiële spel gespeeld zal worden. Wat ik waard ben? Ik ben voor 1,6 miljoen van Heracles Almelo naar AZ gegaan. Ik denk dat we eerder naar de tien miljoen gaan, dan daaronder."