Update: De Boer reageert op Swansea City-geruchten en 'sluit momenteel niets uit'

Update: De Boer reageert op Swansea City-geruchten en 'sluit momenteel niets uit'

18-05-2018 21:27
48

Frank de Boer krijgt mogelijk snel weer een kans aan de andere kant van de Noordzee. De 48-jarige Nederlandse trainer is één van de twee topkandidaten om bij Swansea City aan de slag te gaan.

Dat meldt de Britse kwaliteitskrant The Guardian vrijdagmiddag. De club uit Wales degradeerde dit seizoen uit de Premier League en zette eerder op de dag manager Carlos Carvalhal op straat. "Er worden al diverse managers met ons in verband gebracht, maar het is van cruciaal belang dat we de juiste persoon vinden om de club weer omhoog te krijgen", zei voorzitter Huw Jenkins al.

Daarbij lijkt Swansea dus aan De Boer te denken. De voormalig Ajax-trainer was in het recente verleden al vaker in beeld in het Liberty Stadium. Hij moet een nieuwe, meer aanvallende speelstijl implementeren bij de club die komend seizoen uitkomt in het Championship. De Boer zit zonder club sinds hij aan het begin van het seizoen razendsnel werd ontslagen door Crystal Palace.

Overigens heeft De Boer nog wel concurrentie van Graham Potter. De Engelse oefenmeester maakt momenteel indruk met Östersund. De Zweden versloegen in maart verrassend Arsenal in de Europa League, maar dolven in de return alsnog het onderspit. Potter wordt ook gezien als iemand die Swansea nieuw leven in kan blazen.

Andere namen die rondzingen zijn Dean Smith van Brentford en Lee Johnson van Bristol City. De Boer en Potter genieten echter de voorkeur. Bij Swansea staan onder meer Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Leroy Fer en Luciano Narsingh onder contract.

Update 21.27: De Boer is op de hoogte van de interesse vanuit Wales, vertelt hij desgevraagd aan het Algemeen Dagblad. De momenteel clubloze Noord-Hollander 'sluit op dit moment niets uit', laat hij weten.