'Of ik goed genoeg ben voor de Eredivisie? Ik ben niet zo bang voor onervarenheid'

'Of ik goed genoeg ben voor de Eredivisie? Ik ben niet zo bang voor onervarenheid'

18-05-2018 17:34
7

Danny Buijs is niet bang dat zijn onervarenheid hem komend seizoen parten gaat spelen bij FC Groningen. De 35-jarige trainer staat voor zijn eerste klus in het betaalde voetbal.

"Het is een feit dat ik geen eredivisie-ervaring als trainer heb", zegt Buijs, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Maar ik heb de afgelopen vier seizoen bij Kozakken Boys (tweede divisie, red.) wél een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Of ik goed genoeg ben voor de Eredivisie? Dat weet ik niet. Ik heb bij FC Groningen een uitgebreide staf. Ik ben daarom niet zo bang voor die onervarenheid. Ik krijg hier mensen om mij heen die dat kunnen compenseren."

"Volgens mij waren Hans Westerhof en Ron Jans ook onervaren, toen ze trainer werden bij FC Groningen", vult technisch manager Ron Jans aan. "En volgens mij is dat in beide gevallen toen wel goed gegaan. Je krijgt alleen maar ervaring door iets te doen. Wij willen Danny die kans geven."

Jans wil dat Groningen komend seizoen uit een ander vaatje tapt. "De laatste jaren is er veel kritiek geweest. Wat minder op de prestaties, maar soms wel omdat het voetbal wat te berekenend was. Het mocht wat meer naar voren, met meer strijd. Dat is het voetbal dat bij deze club en regio past. En dan moet je een trainer hebben die daar ook bij past."

Lees ook: Veldwijk moet vertrekken, Groningen hoopt wel op Zeefuik