'Waren al blij als hij één goede actie had. Bij Feyenoord willen ze meer zien'

'Waren al blij als hij één goede actie had. Bij Feyenoord willen ze meer zien'

19-05-2018 07:33
75

Feyenoord voelt voor Eljero Elia als een warm bad, maar de aanvaller van Basaksehir weet ook hoe veeleisend de supporters zijn. "De hunkering van de mensen naar succes. Het verwachtingspatroon."

Elia neemt Sam Larsson als voorbeeld. "Als je van een kleine club komt, is dat toch even slikken", zegt Elia in een interview met het Algemeen Dagblad. "Kijk, Sam Larsson heeft de kwaliteiten om te slagen bij Feyenoord. Maar bij Heerenveen waren de supporters bij wijze van spreken al blij als hij één goede actie had. Bij Feyenoord willen ze meer zien. Dat kost tijd."

Elia zegt dat dat voor hem anders was, omdat hij als ervaren speler naar Feyenoord kwam. De aanvaller verwacht een sportief beter jaar voor Feyenoord, ondanks dat er spelers zijn die mogelijk gaan vertrekken. "Voor Tonny Vilhena is dat moment aangebroken. Nicolai Jörgensen kon in de winter al naar de Premier League (Newcastle United, red.) en straks speelt hij een WK."

Elia looft ook Steven Berghuis. "Geef hem een beetje ruimte om zijn acties te maken en je krijgt goals en assists. Ik mag toch hopen dat de mensen beseffen wat een geweldige speler Steven is. En wat doet Karim El Ahmadi? Hij heeft veel kwaliteiten, dat heb ik dagelijks gezien die twee jaar bij Feyenoord."