'AZ wil 26-jarige spits halen, maar heeft concurrentie van vijf clubs'

'AZ wil 26-jarige spits halen, maar heeft concurrentie van vijf clubs'

19-05-2018 08:08
41

AZ is in de race voor de Zweedse spits Sebastian Andersson. Andersson degradeerde met met zijn club 1. FC Kaiserslautern uit de tweede Bundesliga en is nu transfervrij.

AZ heeft belangstelling voor de tweevoudig Zweedse international, meldt De Telegraaf. De 26-jarige Andersson maakte dit seizoen twaalf doelpunten voor de Duitse club. Voor zijn avontuur bij Kaiserslautern was hij actief bij onder meer IFK Norrköping, Djurgardens IF en Kalmar FF. Naast AZ zijn volgens De Telegraaf ook FSV Mainz, SC Freiburg, Chievo Verona, Union Berlin en Brentford voor hem in de markt.

Mogelijk wil AZ inspelen op een eventuele transfer van Wout Weghorst, die nadrukkelijk gelinkt wordt aan een vertrek. Weghorst gaf vrijdag bij RTV Oost aan dat er twee Bundesliga-clubs voor hem in de markt zijn, waar TSG Hoffenheim er een van is.

Naar verluidt is Hannover 96 de andere club, al wil de AZ-spits dat niet bevestigen. Bij AZ houden ze er rekening mee dat Weghorst na dit seizoen uit Alkmaar vertrekt. Directeur voetbalzaken Max Huiberts (foto) rechts heeft Andersson op zijn lijstje gezet.

Lees ookWeghorst: 'Hoffenheim is geïnteresseerd, maar lijkt erop dat hij het is geworden'