'Kashia heeft vertrekwens en mag weg van Vitesse: grote geld lonkt'

'Kashia heeft vertrekwens en mag weg van Vitesse: grote geld lonkt'

19-05-2018 08:53
25

De kans is aanwezig dat Guram Kashia na acht seizoenen vertrekt bij Vitesse. Op de achtergrond lopen er 'zaken', zegt de Georgische international.

De Gelderlander meldt dat Kashia belangstelling geniet uit de Major League Soccer en het Midden-Oosten. Zelf wil Kashia weinig kwijt over zijn toekomst. Wel laat hij weten dat hij de leeftijd heeft (30) om nog een stap te maken. "Langer wachten kan eigenlijk niet", zo laat hij weten aan de ochtendkrant. Kashia heeft acht maanden geleden al een vertrekwens ingediend bij Vitesse. De club is niet van plan om voor een transfer te gaan liggen.

Kashia benadrukt dat hij nog een doorlopend contract heeft. "Nog twee jaar. Laten we dat niet vergeten. Als de kans zich aandient, kan over een transfer worden gesproken. Maar dan nog kan er niets uitkomen. Ik ga niet per se weg." Een vertrek bij Vitesse zou zwaar vallen bij Kashia, geeft hij toe. "Maar daarom til ik alles ook over de finale van de play-offs heen."

"Hoe dan ook wil ik dit seizoen op een geweldige wijze afsluiten. Europees voetbal is voor Vitesse van levensbelang. Dat zorgt voor een veel betere uitgangspositie op de transfermarkt. Deze wedstrijd is van gelijke grootte als de bekerfinale van vorig jaar. Doordat we die wonnen, kwamen spelers als Thulani Serero en Tim Matavz naar Vitesse. Een nieuw Europees ticket zorgt opnieuw voor een grotere aantrekkingskracht."