Sorry hoor, maar in Nederland spelen we toch ook in een 'drollentempo'?

"Sorry hoor, maar in Nederland spelen we toch ook in een 'drollentempo'?"

19-05-2018 09:59
68

René Meulensteen staat er niet raar van te kijken dat Davy Klaassen een teleurstellend eerste seizoen achter de rug heeft bij Everton. Bij Ajax was Klaassen een van de sterkhouders, maar bij Everton zat hij het grootste gedeelte op de tribune.

Meulensteen was jarenlang assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij Manchester United en stond zelf aan het roer bij Fulham. "Klaassen is het bewijs dat de stap van Ajax, PSV of Feyenoord naar de topcompetities alleen maar groter is geworden", zegt Meulensteen in het Algemeen Dagblad.

Ook het tempo in Engeland is veel hoger dan in Nederland, zegt Meulensteen. "Sorry hoor, maar in Nederland spelen we toch ook in een 'drollentempo'? Zo gek is het niet dat Klaassen het zwaar heeft gehad. Bij Ajax kun je in driekwart van de wedstrijden op zestig procent spelen en nog winnen. Tja, dat is in Engeland even anders."

Meulensteen zegt dat Klaassen het meer van zijn voetballende vermogen moet hebben. "Daarom had ik hem liever bij een club als Napoli gezien. In Engeland is er één toverwoord: intensiteit. Qua inhoud, qua fysiek, qua omschakeling. Daar moet hij nu keihard aan werken om alsnog te slagen."

Lees ookKlaassen gaat voor kans: 'Weer op het tweede plan? Dat zijn scenario's voor later'