Update: Ebuehi heeft droomtransfer te pakken, financiële vergoeding voor ADO

Update: Ebuehi heeft droomtransfer te pakken, financiële vergoeding voor ADO

19-05-2018 13:12
27

Tyronne Ebuehi gaat alsnog de overstap maken naar Benfica. De back van ADO Den Haag is in Portugal gesignaleerd voor het afronden van zijn transfer. 

Afgelopen winter leek de 22-jarige Ebuehi zijn droomtransfer naar Benfica al te krijgen, maar toen ketste een deal tussen ADO en de Portugese topclub af. De partijen werden het niet eens over de transfer van Ebuehi. De nummer twee van de Primeira Liga bleef echter geïnteresseerd en gaat in de zomerse transferperiode alsnog toeslaan.

De voor Nigeria uitkomende rechtsback is door Portugese media gezien op het vliegveld van Lissabon. Ebuehi is na dit seizoen transfervrij en heeft daarom de vrijheid om met Benfica te onderhandelen over een contract. ADO ontvangt dus geen transfersom, maar Omroep West meldt dat Benfica wel de internationaal geregelde opleidingsvergoeding moet overmaken naar Den Haag. De verwachting is dat de rechtsback op korte termijn een contract tekent bij de Portugese topclub. 

Ebuehi, die sinds 2013 bij ADO onder contract stond, speelde dit seizoen 28 wedstrijden voor de Eredivisie-middenmoter.

Update 13.12: De overgang van Ebuehi is in kannen en kruiken, heeft Benfica bevestigd via de officiële kanalen. De grootmacht uit Lissabon publiceerde zaterdagmiddag een video waarin de Nigeriaan in het Portugees de supporters toespreekt.