'Zestienjarige Ajax-spits bedankt voor buitenlandse topclubs en tekent bij'

'Zestienjarige Ajax-spits bedankt voor buitenlandse topclubs en tekent bij'

19-05-2018 13:55
46

Ajax heeft de zestienjarige Jaymillio Pinas voor de club behouden, meldt Voetbal International zaterdagmiddag. De spits stond in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs, maar heeft besloten om voorlopig in Amsterdam te blijven.

De jeugdinternational is pas aan zijn eerste seizoen bij Ajax bezig, sinds hij overkwam van de jeugdopleiding van FC Volendam. Pinas kroonde zich direct tot topscorer van Ajax O16 en had volgens Voetbal International de buitenlandse topclubs voor het uitkiezen. De jonge spits heeft echter geen behoefte aan een vroegtijdig vertrek bij Ajax en gaat binnenkort een contract voor drie seizoenen ondertekenen.

Naar verluidt zijn Pinas en zijn zaakwaarnemer overtuigd van de plannen die Ajax met de spits heeft. Pinas gaat volgend seizoen aansluiten bij Ajax O17 en zal op termijn klaargestoomd moeten worden voor Ajax 1. De spits scoorde de afgelopen maanden liefst acht keer in negen interlands voor Nederland O16, maar ontbreekt in de selectie van Nederland O17, die momenteel in Engeland strijdt om EK-winst.