FC Twente krijgt goede recensie van Spurs-talent: 'Eén van de beste opties zelfs'

FC Twente krijgt goede recensie van Spurs-talent: 'Eén van de beste opties zelfs'

19-05-2018 14:32
33

Christian Maghoma lijkt een transfer naar FC Twente wel te zien zitten. Het twintigjarige talent van Tottenham Hostpur werkte de afgelopen week een driedaagse trainingsstage af in Enschede.

De geboren Engelsman met Congolese roots beschikt over een aflopend contract bij Tottenham en kan bijtekenen, maar gaat liever op zoek naar een nieuwe club. Zijn keuze zou zomaar op FC Twente kunnen vallen. "FC Twente is nog altijd een grote club en we zijn op zoek naar een club met een bepaalde filosofie", vertelt zijn vader Desmond aan Twente Insite. "Christian heeft twaalf jaar in de jeugdopleiding van Tottenham gespeeld waar men opbouwt van achteruit. Dit zoekt hij ook in z’n nieuwe club."

Het kamp-Maghoma schermt met meer aanbiedingen. "Als FC Twente hem goed genoeg vindt, denk ik dat FC Twente een zeer goed optie is. Eén van de beste zelfs. Misschien niet als we spreken over geld", aldus Maghoma senior, die hoopt dat zijn zoon ooit in de Premier League zal spelen. Zover is het echter nog niet, realiseert de vader zich. "Dan is het zaak je ergens anders door te ontwikkelen en ik denk dat dat bij FC Twente goed kan."

De twintigjarige verdediger is na zijn stage teruggekeerd naar Londen, maar duikt binnenkort wellicht opnieuw op bij FC Twente.