Stevige teksten van Kuyt: 'Boëtius, met alle respect, is een stap terug'

Stevige teksten van Kuyt: 'Boëtius, met alle respect, is een stap terug'

19-05-2018 15:25
96

Een opvallend stuk in 'Het geloof in succes', het veelbesproken boek van Dirk Kuyt dat deze maand verscheen. De voormalig aanvaller vertelt daarin dat hij niet begrijpt waarom Feyenoord er afgelopen zomer voor gekozen heeft om Jean-Paul Boëtius in te lijven. 

Toen Kuyt in 2015 terugkeerde in Rotterdam-Zuid, sprak hij uitgebreid met Boëtius over diens toekomst. Hij had het gevoel dat Boëtius 'er een mooi seizoen van wilde maken'. Het liep echter anders: tijdens de eerste oefenwedstrijd in De Kuip zat de aanvaller op de bank. Boëtius raakte het vertrouwen kwijt, wilde vertrekken en verkaste in augustus voor miljoenen naar FC Basel. 

Wedden

Meer odds

Afgelopen zomer haalde Martin van Geel de buitenspeler terug naar Rotterdam - tot onbegrip van Kuyt. 'Nu is Boëtius terug. Dan heb ik toch zoiets van: we hebben met z'n allen een ontwikkeling doorgemaakt en nu komt zo'n jongen terug. Dat zie ik eigenlijk als een stap achteruit', vertelt hij.

'Bewezen is dat Boëtius de verkeerde keuze heeft gemaakt - en natuurlijk verdienen mensen een tweede kans - maar Feyenoord moet na het landskampioenschap vooruit en niet achteruit. En Boëtius, met alle respect, is een stap terug. Maar hij mag mijn ongelijk bewijzen.'