Publiekswissel én overwinning voor Buffon tijdens allerlaatste wedstrijd in Turijn

Publiekswissel én overwinning voor Buffon tijdens allerlaatste wedstrijd in Turijn

19-05-2018 16:56
19

Met een 2-1 overwinning op Hellas Veron heeft levende legende Gianluigi Buffon zondag afscheid genomen van Juventus. De veertigjarige doelman kreeg in de 63e minuut van het duel een publiekswissel bij de kampioen. 

Eerder deze week maakte Buffon bekend wat al een tijdje in de lucht hing: het seizoen 2017/18 is zijn laatste in dienst van De Oude Dame. Zeventien jaar geleden maakte Buffon de overstap van Parma naar Juve. Hij won sindsdien de ene na de andere prijs.

Met de legendarische goalie onder de lat maakte Juve na een 0-0 ruststand in de tweede helft snel twee treffers tegen het reeds gedegradeerde Verona. Daniele Rugani (intikker) en Miralem Pjanic (vrije trap) scoorden. Daana volgde het absolute hoogtepunt: Buffon kreeg een publiekswissel van trainer Max Allegri. De routinier knuffelde al zijn medespelers en ging met gebogen hoofd op de bank zitten. 

Vrijwel direct na de wissel van Buffon maakte Alessio Cerci de aansluitingstreffer. Op dat moment was de goalie druk bezig met het begroeten en bedanken van fans en mensen op de bank. Uiteindelijk sleepte Juve de zege uit het vuur. Stephan Lichtsteiner - hij verkast naar Borussia Dortmund - miste in de slotfase nog een penalty.