'Fortuna Sittard is eruit en gaat Eredivisie-rentree met drie trainers tegemoet'

'Fortuna Sittard is eruit en gaat Eredivisie-rentree met drie trainers tegemoet'

19-05-2018 17:11
29

Fortuna Sittard heeft de technische staf voor volgend seizoen bij elkaar, meldt De Telegraaf zaterdag. René Eijer (foto), Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht gaan naar alle waarschijnlijkheid de drie eindverantwoordelijken worden bij de promovendus.

Eijer is op dit moment werkzaam bij amateurclub BSV Limburgia, maar heeft diploma's om in de Eredivisie te werken en moet op papier de nieuwe hoofdtrainer worden. Aelbrecht is momenteel nog trainer van PSV O17. Hofland was de afgelopen maanden officieel assistent van Claudio Braga, maar werkte op gelijkwaardige basis samen met de Portugees. Wat er met Braga gaat gebeuren, is overigens nog niet duidelijk.

De Turkse eigenaar Isitan Gün heeft hoge verwachtingen van met name Hofland, die na het geruchtmakende ontslag van Sunday Oliseh de rust in Sittard terug wist te brengen. "Ik heb hem leren kennen als iemand met veel zelfvertrouwen en het vermogen om dat over te brengen aan de spelers. Uiteindelijk is dat de sleutel geweest voor de goede resultaten", aldus Gün.