Update: Basacikoglu-gerucht uit Turkije: topclub biedt Feyenoord half miljoen

Update: Basacikoglu-gerucht uit Turkije: topclub biedt Feyenoord half miljoen

24-05-2018 20:18
71

Feyenoord-aanvaller Bilal Basacikoglu staat in de belangstelling van het Turkse Besiktas. Zaakwaarnemer Yalcin Zöhre bevestigt zaterdagmiddag tegenover RTV Rijnmond de geruchten die in Turkijer al langere tijd de ronde doen.

Basacikoglu speelde dit seizoen slechts dertien Eredivisie-duels namens Feyenoord, waarvan drie als basisspeler. De in Zaanstad geboren aanvaller, die echter ook over een Turkse nationaliteit beschikt, zet daarom in op 'positieverbetering'. Wanneer Basacikoglu met 'een goede club of aanbieding' te maken krijgt, zou hij volgens zijn belangenbehartiger kunnen vertrekken uit Rotterdam.

Besiktas zou de nieuwe werkgever van de Feyenoorder kunnen worden, maar Zöhre benadrukt dat het nog lang niet zover is. "Eerst moeten buitenspelers die club verlaten. Besiktas wil dan anticiperen", laat hij weten aan RTV Rijnmond. "Maar de mogelijkheid bestaat dat Basacikoglu naar Besiktas gaat."

Basacikoglu kwam in de zomer van 2014 voor een bedrag van 3,5 miljoen over van sc Heerenveen. Zijn contract in Rotterdam-Zuid loopt nog door tot medio 2020.

Update 20.18: Besiktas lijkt zich inmiddels officieel te hebben gemeld voor Basacikoglu. Volgens het Turkse Fotospor heeft de nummer vier van de voorbije Süper Lig-jaargang een half miljoen euro over voor de buitenspeler. Of Feyenoord bereid is om voor een dergelijk bedrag zaken te doen, is nog niet duidelijk.