Rampseizoen in Turkije voor Barazite: 'Het was uit financieel opzicht'

Rampseizoen in Turkije voor Barazite: 'Het was uit financieel opzicht'

19-05-2018 19:08
18

Zijn transfer van FC Utrecht naar het Turkse Malatyaspor heeft niet echt lekker uitgepakt voor Nacer Barazite. De 27-jarige aanvaller zat dit seizoen heel veel op de bank bij zijn club, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Barazite signeerde afgelopen zomer een driejarig contract bij Malatyaspor. "Persoonlijk gaat het prima, sportief stukken minder. Er was een trainer die me graag wilde, maar die was na vijf wedstrijden vertrokken. De nieuwe trainer speelt heel defensief en niet echt met een nummer 10", vertelt hij over zijn eerste jaar in Turkije.

"In de tweede seizoenshelft heb ik heel weinig gespeeld. De keuze voor Turkije is uit financieel opzicht geweest, ik wist dat dit kon gebeuren."

Zaterdagavond spelen zijn voormalig teamgenoten van FC Utrecht de return van de finale van de play-offs. Het heenduel met Vitesse werd met 3-2 verloren. "Benader deze wedstrijd als elke andere. De uitgangspositie is beter dan de 3-0 van vorig jaar. Toon overtuiging, knal erbovenop", adviseert hij.