Hazard bezorgt Chelsea FA Cup met winnende goal tegen Manchester United

Hazard bezorgt Chelsea FA Cup met winnende goal tegen Manchester United

19-05-2018 20:07
33

Voor de achtste keer in de clubhistorie heeft Chelsea de FA Cup gewonnen. Een matige finale tegen Manchester United werd zaterdagavond met 1-0 gewonnen. Eden Hazard tekende vanaf de strafschopstip voor de winnende treffer. 

De wedstrijd op Wembley was voor de neutrale kijker bepaald niet verheffend. Zowel Manchester United als Chelsea toonde tijdens de eerste helft amper aanvallende ambities. Een fout van Phil Jones leidde na twintig minuten de 1-0 in. De international van Engeland liet Hazard glippen en moest corrigeren met een tackle. Scheidsrechter Michael Oliver kon niet anders dan een penalty toekennen. Hazard zelf pakte de bal en passeerde David de Gea koeltjes.  

Ook na de pauze viel er weinig te genieten. Er ontstond iets meer ruimte, aangezien Manchester United móest komen. Alexis Sánchez dacht gelijk te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna greep Thibaut Courtois twee keer goed in bij een schot van Marcus Rashford.

United-manager José Mourinho bracht de lichtgeblesseerde Romelu Lukaku en Anthony Martial in de slotfase in de ploeg, maar ook zij konden het verschil niet meer maken. De grootste kans was nog voor Paul Pogba. Hij kopte van dichtbij rakelings naast. 

Voor Chelsea betekent de winst van de FA Cup tóch nog een beetje goed nieuws in een seizoen dat teleurstellend verliep: The Blues eindigden op de vijfde plaats in de competitie en liepen daardoor plaatsing voor de Champions League mis. Engelse media verwachten dat Antonio Conte zijn ontslag krijgt.