Vitesse wint óók in stadion Galgenwaard en mag Europa in

Vitesse wint óók in stadion Galgenwaard en mag Europa in

19-05-2018 22:40
166

Vitesse heeft zich zaterdagavond gekroond tot winnaar van de play-offs voor Europees voetbal. Dat levert de Arnhemmers een ticket op voor de voorrondes van de Europa League. Eerder deze week won Vitesse al met 3-2 van FC Utrecht, in stadion Galgenwaard werd het zaterdag 2-1 voor de gasten. 

Utrecht wist dat het na de kleine nederlaag van dinsdag in principe aan één goal voldoende had tegen Vitesse om de finale alsnog naar zich toe te trekken. In de eerst helft ging het echter helemaal mis voor eigen publiek. Ramon Leeuwin werkte de bal in eigen doel en vlak voor de pauze kopte Matt Miazga hard raak: 0-2. 

Wedden

Meer odds

Vorig jaar stuntte Utrecht door zich in de finale terug te knokken van een 3-0 achterstand tegen AZ en zaterdag hoopten de fans ongetwijfeld op een soortgelijk scenario: vrijwel direct na rust maakte Mark van der Maarel de aansluitingstreffer. Bij dat doelpunt bleef het echter. 

Zondagmiddag valt de állerlaatste beslissing van het Nederlandse voetbalseizoen. In de nacompetitie wordt bij Sparta - FC Emmen en De Graafschap - Almere City beslist welke twee teams volgend jaar actief zijn in de Eredivisie.