Geniale hattrickheld Memphis schiet Olympique Lyon Champions League in

19-05-2018 22:50
63

Dankzij een hattrick van clubtopscorer Memphis Depay heeft Olympique Lyon zich zaterdagavond verzekerd van een ticket voor de voorronde van de Champions League. Lyon móest in eigen huis winnen van OGC Nice om de derde plek in de Ligue 1 veilig te stellen. Het werd uiteindelijk 3-2.

Met Olympique Marseille (één punt minder) hijgend in de nek, wist L'OL dat het zich tegen Nice absoluut geen misstap kon veroorloven. In de eerste helft leek het helemaal verkeerd af te lopen. Via Alassane Pléa werd het 0-1. Lyon kon geen vuist maken en ging met een achterstand de kleedkamer in.

Na de pauze stond Memphis op. Hoogstpersoonlijk schoot de Oranje-aanvaller zijn club naar een 3-1 voorsprong. Op aangeven van Nabil Fekir maakte Memphis gelijk, daarna schoot hij op geniale wijze een vrije trap binnen en in de 86e minuut voltooide de vedette zijn hattrick. Het stadion ontplofte. De 3-2 van opnieuw Pléa kwam te laat voor Nice.

Memphis is het seizoen geëindigd op 19 competitietreffers. AS Monaco verzekerde zich dankzij een 3-0 zege bij Troyes van de tweede plek. Dat betekent een direct ticket voor de Champions League. Door de thuisnederlaag tegen Monaco is Troyes overigens gedegradeerd.