Büttner dolt: 'Linssen moet aan zijn ritme werken, ik leer het hem wel'

Büttner dolt: 'Linssen moet aan zijn ritme werken, ik leer het hem wel'

20-05-2018 10:00
8

Vitesse mag onder andere dankzij Alexander Büttner volgend seizoen uitkomen in de tweede voorronde van de Europa League. De 29-jairge verdediger is met een assist belangrijk geweest in de finale van de play-offs tegen FC Utrecht (1-2).

Bennett van Fessem
UTRECHT

"Het was een belangrijke assist op een belangrijk moment van de wedstrijd", vertelde Büttner na afloop van FC Utrecht - Vitesse aan VoetbalPrimeur. "We hebben alles gegeven en wisten dat het niet makkelijk zou worden. Ik kan alleen maar complimenten geven hoe we als team hebben gevochten voor deze overwinning."

Voorronde Europa League
Nederlandse ploegen hebben het vaak zwaar tijdens de voorrondewedstrijden in Europa. "Daar moeten we niet naar kijken. We moeten erin geloven dat we het kunnen als team. Als je daar niet in gelooft, dan is het beter dat je niet gaat spelen. We moeten laten zien dat het nu wel kan."

Linssen leren dansen
Teamgenoot Bryan Linssen waagde na de zege in Utrecht een dansje. Büttner zag het tafereel met gefronste wenkbrauwen aan. "Linssen moet nog een beetje aan zijn ritme werken, maar dat komt goed. Ik leer het hem wel", aldus de linksback met een lach.

Daarnaast vertelde Büttner over zijn vakantieplannen. "Ik ga volgende week naar Ibiza. Misschien nog even naar de Ushuaia. Ik ga er lekker van genieten en denk dat iedereen een vakantie heeft verdiend."