Ajax kan zware tegenstander in derde voorronde treffen: Fenerbahçe gekwalificeerd

Ajax kan zware tegenstander in derde voorronde treffen: Fenerbahçe gekwalificeerd

20-05-2018 08:59
89

Ajax weet meer over de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers genieten, wanneer ze de tweede voorronde overleven, een beschermde status, maar kunnen nog altijd een pittige tegenstander treffen.

Eerder deze week werd duidelijk dat Ajax het in de tweede voorronde gaat opnemen tegen het Griekse PAOK Saloniki of Sturm Graz uit Oostenrijk. Wanneer de Amsterdammers dit tweeluik in hun voordeel beslechten, wordt ze als geplaatste club ingedeeld in de derde voorronde. Fenerbahçe legde zaterdagavond beslag op de tweede plek in Turkije en kan, als ongeplaatste club, de tegenstander van Ajax worden in de derde voorronde.

Ook de nummer drie van Rusland, Spartak Moskou, is een mogelijke tegenstander voor Ajax. Beide clubs zullen nog gezelschap krijgen van de nummer twee van België (Standard Luik of Anderlecht) en de nummer twee van Tsjechië (naar alle waarschijnlijkheid Slavia Praag). Wanneer Ajax de derde voorronde haalt, zal het in elk geval de eveneens geplaatste ploegen Dinamo Kiev, Benfica en FC Basel ontlopen.