Cocu trots op PSV-collectief: 'Oh, daar staan er twee. Halen we erbij. Huppakee'

Cocu trots op PSV-collectief: 'Oh, daar staan er twee. Halen we erbij. Huppakee'

20-05-2018 09:29
93

PSV-trainer Philip Cocu is trots op de ontwikkeling die PSV dit seizoen heeft doorgemaakt. De kampioenstrainer stelt met tevredenheid vast dat zijn spelersgroep is uitgegroeid tot een hecht collectief.

De trainer zag dit vooral terugkomen tijdens het kampioensfeest. "Halen ze elkaar op het podium? Staan ze in een kring te springen? Iedereen heeft spelers met wie hij het goed kan vinden, maar aan dit team zie je de saamhorigheid. Oh, daar staan er nog twee alleen, die gaan we er even bijhalen. Huppakee", vertelt Cocu aan Volkskrant Magazine.

Cocu heeft zo veel mogelijk geprobeerd om dit proces aan te sturen: hij liet de spelers tijdens het ontbijt en de lunch steeds in een andere samenstelling aan tafel zitten. "In het begin zetten ze dan de hakken in het zand. Later vroegen ze zelf: Trainer, je moet nog een keer wisselen (...) Het is goed om eens bij een ander aan tafel te zitten, om een geintje te maken over iets anders dan voetbal."

Later in het seizoen begonnen de spelers steeds meer initiatief te nemen. Daniel Schwaab organiseerde bijvoorbeeld een barbecue, tot grote tevredenheid van Cocu. "De ervaren spelers moeten de afspraken bewaken, steun krijgen van andere kernspelers. Soms heb je geluk dat een of twee spelers dat in zich hebben. (...) Zij steunen elkaar. De rest volgt dan vanzelf."

Lees ook: Geprezen PSV'er over toekomstplannen: 'Er komt een moment dat een club langskomt'