De bondscoach zei ook dat het stom was om niet terug te keren bij Ajax

"De bondscoach zei ook dat het stom was om niet terug te keren bij Ajax"

20-05-2018 10:43
84

Tegenwoordig is-ie spits en aanvoerder van het succesvolle Oranje O17, maar amper een jaar geleden leek het nog helemaal verkeerd te gaan met de carrière van Daishawn Redan. Als speler van Ajax verdween Redan zómaar van de aardbodem. 

In het voorjaar van 2017 kreeg Redan een rondleiding bij Chelsea. "Hier wil ik spelen, zei ik tegen mijn moeder. Ik wil ook een beest worden", herinnert de tiener zich in gesprek met de NOSNa zijn kennismaking met The Blues verdween Redan echter uit beeld. 

Wedden

Meer odds

"Na het bezoek aan Chelsea, werd het me allemaal even te veel. Ik bleef toen zelf weg bij Ajax. Heel stom. Daar heb ik heel veel spijt van gehad." 

Grote fout
Een terugkeer bij Ajax zat er niet meer in - en ook Chelsea hield enige tijd de boot af. "Dat was de grootste fout die ik gemaakt heb. Het heeft me ook het EK gekost, want de bondscoach nam me niet mee. Logisch, want ik speelde niet."

Aan zijn terugkeer in Oranje ging een gesprek met bondscoach Kees van Wonderen vooraf. "De bondscoach zei ook dat het stom was om niet terug te keren bij Ajax. Maar hij zei ook dat ik nog jong ben en fouten mag maken. Daar moet ik van leren. Wat dat betreft voelt dit als een tweede kans. Die wil ik grijpen, koste wat het kost."

Zondag speelt Oranje O17 de finale van het EK tegen Italië. Het duel begint om 19.15 uur.