De Mos: 'Als Overmars en Van der Sar kloten hebben, geven ze die titel terug'

De Mos: 'Als Overmars en Van der Sar kloten hebben, geven ze die titel terug'

20-05-2018 11:13
102

Aad de Mos vindt dat de landstitel die Ajax in 1985 veroverde, eigenlijk aan hém toebehoort. Dat zegt hij in een reconstructie van Andere Tijden Sport. Enkele weken voor het einde van het seizoen 1984/85 werd De Mos op straat gezet door de clubleiding van Ajax. De Amsterdamse topclub ging op dat moment aan kop in de Eredivisie. 

Ruim dertig jaar later zit het De Mos nog steeds niet lekker. "Het kwam als een klap voor een jonge trainer", blikt hij terug. "Zo mooi het was om bij Ajax te beginnen, zo ellendig was het om op die manier afscheid te nemen."

"Ik zeg nog steeds: als Ajax een beetje kloten aan het lijf heeft, dan zouden Marc Overmars en Edwin van der Sar die titel aan mij terug moeten geven. Ze zouden moeten zeggen: dat is de titel van Aad de Mos. Want hij ontbreekt op mijn curriculum. Vind ik."

Finale
In het seizoen 1987/88 staat De Mos met zijn nieuwe club KV Mechelen in de finale van de Europa Cup II - uitgerekend tegen Ajax. Het wordt 1-0 voor de Belgen en De Mos laat zich gaan na het laatste fluitsignaal. "Ik dacht weer aan al die ellende bij Ajax. Alles kwam eruit. Ik zag Harmsen, Bartels, Van Eijden (de Ajax-directie, red.) en dacht: doei. Middelvinger. Ik weet niet of ze het gezien hebben."

De volledige uitzending van Andere Tijden Sport is zondagavond om 22.05 uur te zien op NPO 1.