Gullit voorspelt ontslag: 'Eigenlijk kun je net zo goed metéén vertrekken'

Gullit voorspelt ontslag: 'Eigenlijk kun je net zo goed metéén vertrekken'

20-05-2018 12:28
18

Antonio Conte wist zaterdag dan wel de FA Cup te winnen met Chelsea, Ruud Gullit verwacht desondanks dat de Italiaanse manager binnenkort op straat staat. Hij weet dat eigenaar Roman Abramovich er een handje van heeft om trainers snel te ontslaan. 

"Het grote probleem bij Chelsea is dat managers tijdens hun tweede seizoen niet meer zeker zijn van hun baan", aldus Gullit voor de camera van de BBC. "Zelfs wanneer je in je eerste jaar kampioen wordt, lijkt het een garantie dat Abramovich je daarna de laan uitstuurt."

Wedden

Meer odds

"Het begint er bij Chelsea bijna op te lijken alsof kampioen worden in je eerste jaar automatisch een ontslag oplevert. Eigenlijk kan je net zo goed metéén vertrekken wanneer je die beker omhoog houdt."

"Ik weet niet precies wat er in het hoofd van Abramovich omgaat", vervolgde Gullit. "Maar ik weet wel dat het geen stabiele situatie is, het lijkt telkens te gebeuren."

Conte werd in 2016 aangesteld als manager van The Blues en pakte in zijn eerste jaar direct de landstitel. Dit seizoen verliep, ondanks winst in de FA Cup-finale op Manchester United, teleurstellend: Chelsea werd vijfde in de Premier League en liep daardoor plaatsing voor de Champions League mis. Engelse media verwachten dat Conte binnenkort ontslagen worden.