Liefst 14 kilo kwijt na Vitesse-verbanning: Ja, ik zorg wel dat ik fit blijf

Liefst 14 kilo kwijt na Vitesse-verbanning: "Ja, ik zorg wel dat ik fit blijf"

20-05-2018 14:57
38

Alexander Büttner is helemaal terug. In de play-offs om een Europees ticket gaf de linksback van Vitesse maar liefst vijf assists, waardoor de Arnhemmers zaterdagavond na de 1-2 zege op FC Utrecht een feestje konden vieren. Büttner geniet ervan.

"Het was een gek seizoen, maar dit is wel de perfecte afsluiting. Als je de play-offs wint en Europees voetbal haalt is het seizoen alsnog geslaagd", zegt Büttner tegen ELF Voetbal. "We hebben alles gegeven in deze twee wedstrijden tegen Utrecht. Je merkte wel dat het de laatste loodjes waren. Op het einde kon bijna niet meer lopen. Gelukkig maakten we net als in de voorbije weken onze kansen goed af."

Büttner raakte sinds het moment dat Henk Fraser hem uit de Vitesse-selectie zette veertien kilo kwijt. Deze zomer gaat hij op vakantie in Ibiza, maar de Vitessenaar zal goed op zichzelf letten. "Ja, ik zorg wel dat ik fit blijf. Ik ben nu topfit. Daardoor kon ik in de slotfase van het seizoen ook belangrijk zijn voor het team. Er zijn dingen gebeurd bij de club die ik achter me wil laten. Ik ga nu ook niets negatiefs over Fraser zeggen. Er is geen rancune. Ik ben sterker uit de afgelopen periode gekomen."

De kans is groot dat Büttner, wiens contract nog een jaar doorloopt, ook volgend seizoen bij Vitesse speelt. "Vitesse blijft mijn club, ook na zo'n gek seizoen. Ik krijg steeds meer vragen over mijn toekomst, zeker nu ik weer speel en belangrijk ben. Het is afwachten wat de plannen van de club en de nieuwe trainer (Leonid Slutsky, red.) zijn."

Lees ook: Büttner dolt: 'Linssen moet aan zijn ritme werken, ik leer het hem wel'